Top darčeky pre mamičky! Sú originálne a nezaťažia životné prostredie

Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám a ich sviatku. Či už túžiš potešiť svoju maminu, alebo si sama mamou a chceš dať tip svojim blízkym, ako a čím by ti mohli urobiť radosť, veríme, že oceníš tieto tipy na udržateľné darčeky (nielen) na Deň matiek.

Nechceme sa tu tváriť, že sme nikdy v živote nekúpili fialovú bonboniéru v tvare srdca alebo kyticu ruží zo supermarketu, ale ak sa dá, snažíme sa robiť veci inak, s ohľadom na životné prostredie. A taktiež s ohľadom na to, čo by našich blízkych skutočne potešilo. Nemusí to byť nič kúpené, dokonca ani hmotné. Toto sú tipy na darčeky ku Dňu matiek, ktoré sme pre spísali pre teba.

1. Vlastnými rukami

Najkrajším darčekom pre všetky mamy je určite prvý darček, ktorý dostali od svojej ratolesti. A to spravidla býva nakreslený obrázok či vystrihnuté srdiečko z papiera. Nemusí byť (a ani nie je :)) ) dokonalý, ale ten pocit, že ho dieťa vytvorilo vlastnoručne a myslelo pri tom na ňu… Aj keď už si dospelá, nič ti nebráni vytvoriť svojej mame pekné blahoželanie, vyrobiť dekoráciu do bytu, sviečku, rámik na fotku… Že máš pri ručných prácach obe ruky ľavé? Tak jej upeč obľúbený koláč, sušienky alebo domácu granolu so všetkým, čo má rada. Alebo vyglancuj byt a ušetri jej čas na príjemnejšie aktivity. 😉

Foto: mozessavydavat.sk

2. Spoločný zážitok

Možno nám dáš za pravdu, že najlepším darčekom, ktorý ti nikto nevezme, je zážitok. Tým viac, ak ho s blízkou osobou prežijete spolu. Nemusíte (ale môžete) hneď skákať z lietadla. Taká návšteva divadla či kurz varenia sú tiež skvelé veci. Aj u nás v Baterkárni máme bohatú ponuku kurzov, ktoré rady navštevujú práve mamy s dcérami. Kurz maľovania, šitia, výroby kozmetiky a mnohé ďalšie určite utužia vaše „Gilmore girls“ vzťahy. 🙂

Ešte lepšie urobíš, keď mamu obdaruješ darčekovou poukážkou, aby si mohla kurz vybrať sama. Darčekové poukážky na kurzy sú originálnym a citlivým darčekom.

3. Tvorivá chvíľka

Sú chvíle, kedy by si nielen mamy, ale aj nemamy najviac želali svätý pokoj. A chvíľku pre seba. Pri dobrej knihe, vo vani s maskou na tvári, na masáži. Alebo mali čas na svoje hobby. Ak sa ti tento nápad pozdáva, no nevieš ho zhmotniť, poradíme ti jednu z našich kreatívnych sád. V štýlovom balení nájdeš všetko potrebné na výrobu voskových obrúskov, mydla, telového scrubu alebo krému na holenie.

4. Prírodná kozmetika

Voňavou kozmetikou ešte nikto nič nepokazil. Stav radšej na kvalitu a namiesto veľkej sady komerčnej značky venuj maminke jeden-dva výrobky, ktoré budú šetrné k jej pokožke aj k životnému prostrediu. Existuje aj množstvo slovenských výrobcov, na ktorých produktoch sme závislé a nedáme na ne dopustiť. Náš tip – čistiaci olej Kvitok pre zrelú pleť a mydlo Tamara s lupeňmi ruží od žien z azylového domu v Trnave.

Ak chceš svoj darček posunúť ešte do vyššieho levelu, príď sa naučiť, ako kozmetiku vyrobiť a odíď z nášho kurzu s vlastnoručne vyrobenými voňavými produktami.

5. Áno, aj kvety

To, že nechceme kupovať kvety vypestované na druhom konci sveta neznamená, že nemôžeš mamu potešiť peknou izbovou rastlinou, ktorá jej ostane ešte dlho predlho. Druhá možnosť je kytička z lúčnych kvetov či zo sezónnych kvietkov tvojej (alebo kamarátkinej) záhrady. Našťastie, už existujú aj lokálne kvetinové farmy a kvetinárstva. My odporúčame kvietky od Svetlanky z mikro kvetinovej farmy Kvetynka.

Foto: facebook.com/kvetynkasvetlana

Aké sú tvoje obľúbené tipy na udržateľné darčeky pre maminy? Podeľ sa s nami o ne!

 

Titulná foto: Image by prostooleh on Freepik

Pridaj komentár